Navigation

February 2015 tarihli içerikler

Kıdem Tazminatımızı Gasp Ettirmeyelim

Sermaye sınıfı ve onun sözcüsü AKP hükümeti, uzun bir süredir kıdem tazminatlarını bir fona devrederek ortadan kaldırmayı hedefliyor.

İş Kazalarına Karşı Mücadeleye ve Dayanışmaya

UİD-DER, iş kazalarına ve iş cinayetlerine dikkat çekmek amacıyla İş Kazalarına Karşı Mücadeleye ve Dayanışmaya etkinliği düzenledi.

İşçiler Buluşuyor

İş güvenliği önlemleri alınmadığı için iş kazaları ve iş cinayetleri durmuyor. Her ay yaklaşık 150 işçi sermayenin kâr hırsının kurbanı oluyor.

Grev Yasağına Hayır!

AKP hükümeti, 29 Ocakta greve çıkan metal işçilerinin grevini yasakladı. Metal işçileri neden greve çıktıklarını, MESS dayatmalarına ve grev yasağına boyun eğmeyeceklerini haykırıyorlar.

Grev Yasağına ve MESS Dayatmalarına Hayır!

29 Ocakta greve çıkan metal işçilerinin grevi AKP hükümeti tarafından "milli güvenliği bozucu" olduğu gerekçesiyle yasaklandı. Karar işçiler arasında öfkeyle karşılandı.

İş Kazaları Kader Değildir, İşçi Ölümlerini Durduralım!

UİD-DER'in yürüttüğü "İş Kazaları Kader Değildir, İşçi Ölümlerini Durduralım!" kampanyası kapsamında yapılmış röportajlarda işçiler ve iş kazası geçiren işçilerin yakınları yaşadıklarını anlatıyorl

Kıdem Tazminatın Elinden Alınıyor, İzin Verme!

Kıdem tazminatının gaspına dönük saldırılar tekrar gündemde. UİD-DER 2012 yılında yürüttüğü kampanyayla işçileri bu saldırı hakkında bilgilendirip mücadeleye sevk etti.

UİD-DER Kadın Komitesinin Kimberly Clark ziyareti

Kimberly Clark işçileri, daha iyi bir ücret ve daha iyi çalışma koşulları için 25 Haziran 2014’te greve çıktı.

THY Havada Karada Sömürüye Son!

15-16 Haziran 1970 İşçi Direnişinin 42. yıl dönümünde sendikalar ve işçi örgütleri direnişteki havayolu işçilerine dayanışma ziyareti gerçekleştirdiler.

THY Grevi

Sendikalar ve UİD-DER, grevdeki THY işçilerini ziyaret ederek işçi dayanışmasını büyüttü. UİD-DER'in hazırladığı Haziran 2013 tarihli video bu işçi dayanışmasını yansıtıyor.

Taşeronlaştırmaya Hayır! Örgütlü Ol! Güçlü Ol!

Genel-İş Anadolu Yakası 1 Nolu Şube ile UİD-DER, 8 Ocakta Kadıköy'de taşeronluk sistemine karşı ortak bir etkinlik düzenledi. Yüzlerce işçinin katıldığı etkinlikte mücadele çağrıları yapıldı.

İşçiler İş Cinayetlerini Anlatıyor

Katliama dönüşen iş cinayetleri ve iş kazaları işçi sınıfının en yakıcı sorunlarından biri.

THY'de Grev Yasağına Hayır!

İşçiler ne zaman etkili bir grev mücadelesine girişse, karşılarında patronlarla birlikte AKP hükümetini buluyorlar.