Navigation

May 2015 tarihli içerikler

Arçelik-LG işçileri de Türk Metal'den istifa etti

Gebze'deki Arçelik-LG işçileri de Türk Metal'den istifa ediyorlar. İşçiler protestolar düzenliyor, yürüyüşler yapıyorlar. İşçilerin taleplerini dile getirdikleri basın açıklamasını yayınlıyoruz

Kocaeli'de Ford Otosan İşçileri Direnişteler

Ford Otosan işçileri Kocaeli'de direnişe geçtiler. Ford işçilerinin direnişi, diğer şehirlere de yayılma eğiliminde. Direniş alanında işçilerle mücadeleleri üzerine görüştük.

Metal İşçileri Ayakta: Trelleborg sınıf dayanışmasında

16 Mayıs'ta Trelleborg işçileri de Renault direnişini ziyaret ettiler.

Metal İşçileri Ayakta: Çemtaş işçileri dayanışmada

16 Mayıs'ta Çemtaş işçileri de dayanışma ve mücadele alanındaydı

Metal İşçileri Ayakta: Ototrim işçileri ziyarette

16 Mayıs'ta Renault'ya dayanışma için gelen Ototrim işçileri, Türk Metal'in "cenazesi"ni kaldırdılar.

Metal İşçileri Ayakta: Renault önünde sınıf dayanışması

16 Mayıs'ta Renault fabrikasının önü sınıf dayanışması alanıydı.

Metal İşçileri Ayakta: Medyaya Tepkiler

Bursa'da direnen metal işçileri, sermaye düzeninin medyasına ateş püskürüyor.

Metal İşçileri Ayakta: İşçilerin Kararı, "Ölmek Var Dönmek Yok"

Bursa'daki metal işçilerinin üretimi durdurmasının ilk gününde kararları topluca alıp uyguladılar. İşçi toplantısında alınan karar: "Ölmek Var Dönmek Yok" idi.

Metal İşçileri Ayakta: TOFAŞ'ta da üretim durdu

Bursa'da metal işçilerinin direnişi Renault'dan sonra TOFAŞ'ta da üretimi durdurmak şeklinde devam ediyor. TOFAŞ'la birlikte Coşkunöz'de de üretim durdu.

Metal İşçileri Ayakta: Aileler de İşçilerle Omuz Omuza

Bursa'daki metal işçilerinin direnişi işçi ailelerinin de desteğini alıyor. Israrla babasıyla kucaklaşmak isteyen bir işçi çocuğunun kararlılığı mücadelenin sembolü haline geldi.

Metal İşçileri Ayakta: MAKO İşçileri Renault Önünde

Bursa'da metal işçilerinin direnişi halen devam ediyor. 15 Mayıs'ta Renault'daki direnişe destek için gelen MAKO işçileri sınıf dayanışmasının güzel örneklerini sergilediler.

Metal İşçileri Ayakta: Coşkunöz İşçileri Renault Önünde

Bursa'da metal işçilerinin direnişi halen devam ediyor. 15 Mayıs'ta Renault'daki direnişe destek için gelen Coşkunöz işçileri sınıf dayanışmasının güzel örneklerini sergilediler.

Metal İşçileri Ayakta: Delphi İşçileri Mücadelede

Bursa'da metal işçilerinin direnişi halen devam ediyor. 15 Mayıs'ta Renault'daki direnişe destek için gelen Delphi işçileri de mücadeledeki yerlerini aldılar.

Soma'yı Unutmadık, Unutturmayacağız

10 Mayıs'ta Soma'da, geçtiğimiz yıl yaşanan katliamda hayatını kaybeden maden işçilerinin aileleri ve emek dostları biraraya gelerek, Soma katliamını unutmadıklarını, başta maden sahipleri ve AKP h

Kamp Armen Yıkılmasın!

Yıllar boyunca Ermeni çocukları için bir yuva görevi gören, onların çocuk emekleriyle var edilen Kamp Armen uzun yıllardır gasp edilmiş durumda.

İşçiler 1 Mayısı Anlatıyor

1 Mayıs bir sanayi kenti olan Gebze'de sendikaların, işçi örgütlerinin ve emekten yana siyasi grupların katılımıyla coşkuyla kutlandı.

Dünyada 1 Mayıs Coşkusu

İşçi sınıfının uluslararası birlik, dayanışma ve mücadele günü 1 Mayıs tüm dünya adını hak eder bir şekilde kutlandı.

Türk-Metal Gebze'de Protesto Edildi

Metal işçilerine, işçi basınına ve kendi üyelerine yönelik saldırıyı kınamak için Gebze'de bir araya gelen ve çoğunluğu metal işçisi olan UİD-DER üyeleri Türk-Metal'i protesto ettiler.

Bursa'da Metal İşçisine Hain Saldırı

Bursa’da binlerce metal işçisinin sendikaya tanıdığı süre bu sabah doldu. Hakkını arayan ve Türk-Metal sendikasından topluca istifa etmek üzere toplanan işçilere Türk Metal çetesi saldırdı.

Gebze'de 1 Mayıs

2015 1 Mayıs'ı İstanbul, Gebze ve Kocaeli'den gelen sendikaların ve işçi örgütlerinin katılımıyla Gebze'de coşkulu ve kitlesel bir şekilde kutlandı.